Banegårdspladsen 7
5600 Faaborg
00000000

Cinemateket præsenterer

Søndagsklassikere fra Cinemateket

Helios-Teatret viser tre kvalitetsfilm fra Det Danske Filminstitut i foråret

Helios-Teatrets repertoiregruppe har tilmeldt sig "Cinemateket præsenterer", som er Det Danske Filminstituts tilbud om en perlerække af ældre kvalitetsfilm til de danske biografer. Premieren for Faaborgs vedkommende bliver søndag den 24. marts kl. 16, hvor "Nattevagten" vises. Det er i år 25 år siden, Ole Bornedals gyser havde premiere, og den er blandt de i alt 10 film, der kan vælges i denne sæson.
"Klassikere med kapow" kalder Cinemateket sit tilbud til biograferne. Udvalget i programpakken med 10 film er lige så bredt som filmhistorien er lang, og der er både danske og udenlandske film at vælge imellem. Cinemateket er DFI's biograf i København, der året rundt præsenterer filmhistorien i hele sin udstrækning med ca. 80 forskellige filmtitler om måneden lige fra klassikere, kultfilm og stumme strimler med levende musik til dokumentarer og nye produktioner fra hele verden. Alle 10 film i den pakke, der tilbydes biograferne, har været vist med succes i Cinemateket i København.
Det er fjerde sæson, "Cinemateket præsenterer" sender klassikerne ud til de danske biografer, og 49 biografer er med i ordningen i 2019, heriblandt altså også Helios-Teatret.
Helios-Teatret har i første omgang valgt tre film i foråret og tre igen i efteråret. Søndag den 14. april gælder det "Olsen-banden ser rødt", og 28. april vises "Da Harry mødte Sally".
Gyseren "Nattevagten" fra 1994, der altså åbner sæsonen, blev startskuddet til både Ole Bornedals og Nikolaj Coster-Waldaus internationale karrierer, og Helios-Teatrets repertoiregruppe kan genopfriske lidt af gyset, hvis man skulle have glemt/fortrængt det: Overraskelser og væmmelser lurer allevegne, når lighusvagten Martin går sine runder i den skumle hospitalskælder.
Helios-Testret håber, Faaborgs filmpublikum vil tage godt imod disse søndags-klassikere, der vises kl. 16 til en favørpris på 50 kr.